KANADA

Girişimci Olarak Daimi Oturum ve Vatandaşlık Programı

    NEDEN KANADA?

  • Birleşmiş Milletler, defalarca, Kanada’yı dünyanın en yaşanabilir ülkesi seçti.
  • Yaşam ve eğitim kalitesi, sosyal haklar, ekonomik fırsatlar ve bireysel özgürlükler açısından dünyanın en üst sırasında bulunan ülkelerin başında gelir.
  • Doğal güzelliğinin yanısıra güvenli ve huzurlu bir yaşam alanı sunar.
  • Kanada, toplumun kültürel, etnik ve dini farklılıklarını bir zenginlik olarak gören bireylerden oluşur.
  • G8 ve NAFTA üyesidir.
  • Uluslararası dolaşımda dünyanın en saygın ve geçerli pasaportunu sunar.
  • Eğitim konusunda dünya genelindeki en iyi 3. ülkesidir.

    START-UP VISA PROGRAMI NEDİR?

    Kanada Start-up Programı; yetenek ve potansiyeli kullanarak Kanada’da iş kurmak isteyen göçmen girişimciler içindir. Bu program;
  • Inovatiftir,
  • Kanadalılar için iş imkanı sağlar,
  • Küresel ölçekte rekabetçidir.

  • Federal Hükümet açısından gelecek vaad eden ve destek mektubu almış bir şirketin sahibi olan girişimciler, hissedar olarak Start-up göçmenlik (PR) statüsüne başvurabilirler.
    Bu programa iki şekilde katılabilirsiniz;
    1) Inovatif bir iş fikriniz olabilir ve bu fikiri Kanada’da icra etmek İSTERSENİZ,
    veya
    2) Kanada’da gelecek vaad edeceğine inandığınız bir projeye en az %10 ortak OLABİLİRSİNİZ.
    Start-up girişimlerine yapılacak yatırım tutarı proje içeriğine göre DEĞİŞEBİLİR.

    START-UP KATILIMCI GÖÇMEN ADAYI ÖN ŞARTLARI

  • Yeterli derecede İngilizce dilbilgisi IELTS≥4 (4 ve üstü - orta düzey), (CLB 5)
  • Bir start-up projesine katılımcı olabilecek yeterlilikte nakit malvarlığı,
  • Projeye uyumlu özgeçmiş

    GÖÇMENLİK (PR) SONRASI SINIRLI VATANDAŞLIK HAKLARI

  • Seçme ve seçilme hakkı hariç tüm vatandaşlık haklarından yararlanılır.
  • Dilediği işte çalışma veya dilediği işe yatırım yapma hakkına sahip olunur.
  • Bedelsiz sağlık, eğitim ve emeklilik haklarından yararlanılır.
  • Kanada’ya sınırsız olarak girip çıkma hakkına sahip olur.
  • Mevcut uygulamaya göre;
    - Göçmenlik statüsünün (PR) korunmasını sağlamak için ülkeye giriş yapıldıktan sonraki 5 senede toplam 2 sene Kanada’da yaşanmalıdır veya,
    - Vatandaşlık başvurusu için son 5 senede 1095 gün Kanada’da yaşanmalıdır.

Detaylı bilgi almak için