BULGARİSTAN

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

    NEDEN BULGARİSTAN?

    AB’nin en yeni üyelerinden biri olan Bulgaristan, zengin ve çeşitli kültürünün yanı sıra ılıman iklimiyle de Güneydoğu Avrupa’da mükemmel bir konum imkanı sunar. Bulgaristan Yatırımcı Yerleşim ve Vatandaşlık Programı aşağıdaki avantajları sağlamakla kalmaz, size ve ailenize (18 yaş üstü çocuklarınız da dahil olmak üzere) Avrupa Birliği vatandaşlık statüsü kazandırmış olur.

  • 3-4 ay arasında Daimi Oturum İzni,
  • 5 yıllık Daimi Oturum İzni ile birlikte Vatandaşlık,
  • Hızlı geçiş opsiyonuyla 20-24 ay içerisinde Vatandaşlık,
  • Dil gerekliliği yoktur,
  • Yaş sınırlaması yoktur,
  • Bulgaristan'da ikamet etme zorunluluğu yoktur,
  • Vatandaşlık hakkı, kan bağıyla aile fertlerine aktarılabilir. Bu nedenle, vatandaşlık hakkına sahip olan yatırımcının çocukları ve torunları yaşlarına, medeni durumlarına veya aile büyüklüklerine (evlat edinilen çocuklar da dahil) bakılmaksızın vatandaşlığa hak kazanırlar,
  • Eğitim veya yöneticilik/iş deneyimi alt sınırı yoktur,
  • Bulgaristan çifte vatandaşlığa izin vermektedir,
  • AB içerisindeki en düşük Vergi Oranlarından birini ve serbest ticaret ortamı sunar.

  • Kalıcı Yerleşimin Avantajları
  • Tam üye olunmasıyla beraber Schengen bölgesinde serbest dolaşım,
  • AB ve Bulgaristan içerisinde yüksek kalite sağlık hizmetleri,
  • Bulgaristan dışında edinilen gelirlerden koşullu vergi muafiyeti.

  • Vatandaş Olmanın Avantajları
  • Avrupa’da koşulsuz yaşama, okuma ve çalışma hakkı,
  • Herhangi bir AB ülkesinde mülk ve toprak sahibi olma hakkı,
  • Vatandaşlar aralarında Kanada ve Avrupa Ülkelerinin de yer aldığı yaklaşık 142 ülkeye vizesiz giriş hakkına sahiptir.

    GEREKEN ŞARTLAR

  • AB vatandaşı olmamak,
  • Geçerli bir pasaport veya farklı bir yabancı seyahat evrağına sahip olmak,
  • Yapılacak yatırımın kaynağını destekleyen belge sunmak,
  • Sabıka kaydına sahip olmamak,

    YATIRIM SEÇENEKLERİ

    1. Tahvil Yatırımı - 5 veya 2,5 sene için
    Bu seçeneği tercih eden başvuru sahipleri Hükümet Tahviline beş yıllık bir dönem için, 1.000.000 BGN (511.292€) yatırmalıdır. Bu beş yılın sonunda tüm tutar, birikmiş faiz olmadan, başvuru sahibine geri ödenecektir. Yatırımlar hükümet tahvilleri ile garanti altına alınmıştır. Yatırımcı isterse tam yatırım tutarını 1 sene sonra iki katına çıkararak (ek 511.292€ daha yatırarak) Hızlı Geçiş sistemine dahil olup, vatandaşlık edinim süresini 2,5 seneye indirmeyi tercih edebilir.
  • Bulgaristan Daimi Oturum İznini 1 yıl elinde bulundurmuş olmak,
  • Yatırım tutarını iki katına çıkartmak için 512.000€ değerinde hükümet tahvili satın almak

2. Finansman Seçenekli (Hızlı Geçiş) Yatırım
Bu seçeneği tercih eden başvuru sahipleri Hükümet Tahviline beş yıllık bir dönem için, 1.000.000 BGN (511.292€) yatırmak yerine finansmanını aracı kurumdan temin edebilir. Bu durumda geri dönüşsüz 260.000€ ödemeyi kabul ederek Hızlı Geçiş sistemine dahil olur. Vatandaşlık edinim süresini 20-24 aya indirmeyi tercih edebilir. Finansmanın iadesi yoktur. Başvuru sahibi, finansmanın herhangi bir miktarını tekrar ödemekle yükümlü değildir.
Finansman seçenekli yatırım için vatandaşlık ve oturum izinleri başvuru ücretlerinin hem devlet hem de yasal giderlerini kapsayan 50,000€ ek masraf ödenmektedir.
Tamamlayıcı Teklif
Ana başvuru sahibi, vatandaşlığa hak kazandıktan sonra çocukları ve torunları vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Ancak başvuru sahibinin eşi, başvuru sahibi Daimi Oturum İznini elde ettikten 5 yıl sonra Vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Ana başvuru sahibinin vatandaşlık elde etmesinin ardından eşi ve tüm bağımlıları, ana başvuru sahibi ile birlikte Avrupa’nın her yerine gidebilir ve o ülkelerde kolayca oturum hakkı elde edebilirler.

Sen International eşlere, kendi 1.024.000€’luk yatırımlarını yapmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere 80.000€’luk “geri dönüşsüz” Tamamlayıcı Teklif opsiyonunu sunmaktadır. Müşteri hukuki masraflar, risk değerlendirme vergileri, devlet ücretlerini kapsayan masraflar için 15.000€’luk ödemeyi kabul eder. Böylece eşin ana başvuru sahibiyle aynı anda vatandaşlık başvurusu yapmasını ve vatandaşlık elde etmesini mümkün kılmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

BULGARİSTAN KALICI YERLEŞİM HAKKI SAHİBİ OLARAK DİĞER AB ÜLKELERİNDE EĞİTİM ALABİLİR MİYİM?
Evet alabilirsiniz, ancak yabancı öğrenci olarak sınıflandırılmış olmanız ve ek öğrenim giderlerini karşılamanız gerekir. Bununla beraber Avrupa Komisyonu AB Üniversiteleri ile beraber öğrencilerin yurtdışında okumalarına kolaylık sağlayan bir çoklu değişim programı başlatmıştır.
BULGARİSTAN’A KAÇ KEZ GELMEM GEREKİR?
Her başvuru sahibi sürecin çeşitli aşamalarında iki kez yasal ziyarette bulunması gerekir (sırasıyla 2 günlük ve 4 günlük sürelerle) .
Daha fazla bilgi videoları için tıklayınız

Detaylı bilgi almak için