Ocak Ayı Bülten

Kanada Göçmenliği Güncel Gelişmeleri

2017 yılında da Kanada Göçmenlik edinimi ailelerin ilk tercihlerinden biri olurken, aşağıdaki programlar öncelikle dikkat çekti.

Quebec Eyalet Yatırımcı Programı
Quebec Eyaleti 2017 yılı için 1900 aile başvurusu kabul edeceğini, 1200 tanesini Asya ve Çin’e ve 700 tanesini dünyanın geri kalan kısmına vereceğini açıkladı. 2018 Nisan ayında yeni açıklanacak kota sayısınında benzer olacağını beklemekteyiz. Her sene olduğu gibi, 2018 yılı için başvuracak ailelerin dosya hazırlıklarına Sen International olarak biz şimdiden başladık.
Kotanızı ayırtmak ve ön başvuruda bulunmak için formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Prince Edward Island Girişimci Programı Göçmenlik ediniminizde bir diğer seçenek olan PEI programında 2018 yılı için ön koşullar aşağıdaki gibi gerçekleşti. Sürecin 1-2 sene sürdüğü programda 500 ailelik bir alım sözkonusu olacak.

  • 18-59 yaş,
  • İngilizce Yeterlilik Testi sonucu IELTS≥ 4,
  • 600,000 CAD kişisel kazanılmış malvarlığı
  • Yönetim Tecrübesi ispatı
  • Amerika Green Card EB-5 içerik ve yatırım tutarının 2018’de değişmesi ihtimali yükseldi

    Amerika Göçmenlik edinimi için en kestirme yol olan EB-5 programlarında danışanlarımıza aracılık etmeye devam ediyoruz. EB-5 programları Göçmenlik Başvurusu’nda bulunan kişi adına ABD’de 10 kişi çalıştıracak projelere yatırım yapması esası üzerine kurulur. Bu projeler okul, hastane, alışveriş merkezi, rezidans veya otel olabilir. Projenin göçmenlik kriterlerini sağlaması ile birlikte başvuran ve ailesi Green Card almaya hak kazanır.

    500,000 USD olan yatırım tutarının son birkaç senedir artırılması planlanmaktaydı. Son düzenlemelerin tamamlanmasıyla, yatırım tutarının 1,350,000 USD’a arttırılması büyük bir olasılıkla Şubat 2018’de gerçekleşebilir.

    Artıştan etkilenmeden mevcut program koşullarıyla Amerika Green Card edinmek ve daha detaylı bilgi almak için formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Avrupalı olmak için Portekiz mi Malta mı?

    2014 yılından itibaren aktif olarak yürüttüğümüz Avrupa ülkelerinden Portekiz ve Malta’nın rekabetinin bu sene de devam edeceğini beklemekteyiz.

    Uygulamaya baktığımızda farklılıkları oldukça aşikar olmak ile birlikte, Malta’nın ev kiralayarak edinilmiş pasaport maliyeti 880,000 Euro ya tekabül ederken, 1 senenin sonunda aile bireylerinin pasaport edinmesi öne çıkmaktadır. Başvuru ile birlikte Avrupa ülkeleri seyahat serbestisi edinilir ve 1. senenin sonunda Malta pasaportu ile Avrupa’da yaşayabilir, çalışabilir ve çocuklarınızı Avrupa vatandaşı statüsünde okutabilirsiniz.

    Portekiz Golden Visa’yı bu şekliyle karşılaştığımızda, 350,000 veya 500,000 Euro'luk edinilen gayrimenkule dayalı oturum izinlerinin 5 sene boyunca yenilenmesine dayanmaktadır. Portekizce dil bilgisi ile birlikte Daimi Oturum İzni edindikten sonraki sene vatandaşlığa başvurulabilir. Her bir sürecin beklendiği gibi gitmesi durumunda 6. veya 7. senede pasaporta ulaşma fırsatı söz konusudur. Yine edinilen pasaport sonrasında Avrupa vatandaşı statüsünden bahsetmek yerinde olacaktır.

    Karayip Adaları Nedir? Ne Değildir?

    Aslen 1984 yılında St Kitts&Nevis ile başlayan Karayip Adaları’ndan pasaport edinimi dünya vatandaşı olmayı kolaylaştırıyor. Eski İngiliz Ekonomik Topluluğu adalarından Antigua&Barbuda, St.Kitts&Nevis, St. Lucia, Grenada, Dominika pasaportları dünya genelinde İngiltere dahil, ortalama 125-130 ülkeye vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır. Adaların eski İngiliz sömürgesi olmaları ve başvuranları ciddi bir ön araştırma sürecinden geçirmeleri bu pasaportların güvenilirliği ve seyahat edilebilecek ülkeler konusunda prestijli konuma getirmektedir. Sürecin ortalama 4-6 ay gibi kısa olması da Karayip Adaları’ndan ikinci vatandaşlık edinme talebini arttırmaktadır.

    Yaz aylarındaki Kasırga nedeniyle özellikle Barbuda’nın tekrar yapılandırılmasını hızlandırmak amacıyla Antigua&Barbuda Pasaport maliyeti % 50 daha ucuzladı.

    Bu şekliyle 4 kişilik bir aileniz yaklaşık 125,000 USD yatırım ile pasaport edinebilir ve İngiltere, Avrupa ülkeleri dahil 125’e yakın ülkede serbestçe seyahat edebilirsiniz. Geçerliliği oldukça yüksek pasaport sahibi bireyler olmak ve ikinci vatandaşlığın konforunu yaşamak için formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki Post
    Sonraki Post