DOMINIKA

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

    NEDEN DOMINIKA?

    Resmi adı Dominika Milletler Topluluğu olan bu muhteşem ada el değmemiş sahillere, yemyeşil dağlara, ayak basılmamış yüzlerce dönüm tropikal ormana ve Karayiplerin en güzel dalış ve yürüyüş yerlerine sahiptir. İngiliz, Fransız, Afrika ve Karayip Kültürlerinin farklı bir karışımını yansıtan Dominika siyasi ve ekonomik açıdan istikrarlı bir ülkedir ve bölgenin en düşük suç oranına sahiptir. Aşağıda belirtilenler dahil olmak üzere, Ekonomik Vatandaşlık başvuru sahiplerine pek çok avantaj sunmaktadır.
  • Ülkede fiilen bulunma zorunluluğunuz yoktur,
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz 25 yaş altı çocuklarınızı başvuruya dahil edebilirsiniz,
  • Bekar ve mali olarak tamamen esas başvuru sahibi tarafından desteklenen 25 altı kız çocuklarınızı başvuruya dahil edebilirsiniz,
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz 65 yaş üstü ebeveynlerinizi/büyük anne ve büyük babanızı başvuruya dahil edebilirsiniz,
  • Asgari eğitim seviyesi şartı yoktur,
  • Yöneticilik tecrübesi aranmaz,
  • Avrupa'nın Shengen bölgesi, İngiltere, Hong Kong, Malezya, Singapur ve Türkiye dahil olmak üzere, yaklaşık 100 ülkeye vize almaya gerek olmadan seyahat edebilirsiniz,
  • Ülkede yerleşik olmayan kişiler vergi ödemez,
  • Dominik çifte vatandaşlığı tanıdığı için, mevcut uyruğunuzdan vazgeçmenize gerek yoktur.

    GEREKEN ŞARTLAR

    Dominika Ekonomik Vatandaşlık Programından yararlanabilmek için, başvuru sahibinin aşağıda belirtilen kriterlere uygun olması gerekmektedir.
  • Seçkin bir karaktere sahip olmak,
  • Sabıka kaydının olmaması,
  • Sağlık durumunun mükemmel olması,
  • Temel düzeyde ingilizce konuşabilmek,
  • Hükümetin onayladığı bir gayrimenkule yatırım yapmak veya para bağışı yapmak.

  • YATIRIM SEÇENEKLERİ

    Dominika'da vatandaşlık statüsünü almak için mevcut yatırım seçenekleri aşağıda belirtilmiştir.

    Bağış
    A. Tek Başvuru
    Tek başvurularda 100.000$ tutarında yatırım yapılması gerekmektedir.

    B. Aile Başvurusu I
    (Başvuru sahibi ve eşi) Başvuru sahibi ve eşinin vatandaşlığa kabülü için 175.000$ yatırım yapılması yeterlidir.

    B. Aile Başvurusu II
    (Başvuru sahibi, eşi ve 18 yaşından küçük 2 çocuğu) Başvuru sahibini eşinin ve 18 yaşındaki iki çocuğunun vatandaşlığa kabülü için 175.000$ yatırım yapması yeterlidir .

    B. Aile Başvurusu III
    Hükümetin onayladığı ve minimum bedeli 200.000$ olan bir gayrimenkul satın alması gerekmektedir. Yapılan yatırım en az 3 yıl boyunca muhafaza edilmelidir. Eğer yatırım 5 yıl boyunca muhafaza edilir ve daha sonra satılırsa, satın alan kişiye de vatandaşlık hakkı verilir.

Detaylı bilgi almak için