GRENADA

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

    NEDEN GRENADA?

    Grenada’nın pilot uygulaması sayesinde, uygun görülen pek çok yatırımcı ve aile üyeleri vatandaşlığa başvurabilir ve vizesiz seyahat kolaylığından yararlanabilir. Bu Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı, Grenada Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Kanunu hükümlerine göre 2013 yılında hayata geçirilmiştir. Başvuru sahiplerinin uyması gereken birkaç kuralın yerine getirilmesi karşılığında, bu program pek çok fayda sağlamaktadır.
    En yeni ve farklı programlardan biri olarak Grenada Yatırım Youyla Vatandaşlık Programı’nın sağladığı avantajlar aşağıda sıralanmıştır.
  • İşlemleriniz 4 ay içinde hızla tamamlanır,
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz 25 yaş altı çocuklarınızın işlemleri dahildir,
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz 65 yaş üstü ebeveynleriniz işlemleri dahildir,
  • Ülkede fiilen ikamet etme zorunluluğu yoktur,
  • Başvuru sürecinde Grenada’da olma zorunluluğunuz yoktur,
  • Sözlü görüşme yapılmaz, eğitim veya yöneticilik tecrübesi aranmaz,
  • Avrupa Shengen Bölgesi, İngiltere ve Çin dahil olmak üzere, 110’u aşkın ülkeye vize almaya gerek olmadan seyahat edebilirsiniz,
  • Grenada ile ABD arasında imzalanan "E-2 Ziyaretçi Vizesi" Anlaşması Grenada vatandaşlarının ABD’de ikamet etmelerine olanak sağlamaktadır,
  • Diğer ülkelerde elde ettiğiniz kazanç üzerinden vergi ödemezsiniz.
  • Antigua ve Barbuda çift vatandaşlığı kabul etmektedir.

    GEREKEN ŞARTLAR

    Grenada vatandaşı olabilmek için, başvuru sahiplerinin aşağıda belirtilen kriterlere ek olarak, “Yatırım Seçenekleri” kısmında özetlenen yatırım şartlarından birini yerine getirmesi gerekmektedir.
  • Seçkin bir karaktere sahip olmak,
  • Sabıka kaydının olmaması,
  • Sağlık durumunun mükemmel olması,
  • Yüksek gelire sahip olunması,

  • YATIRIM SEÇENEKLERİ

    Grenada Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı yatırım seçenekleri aşağıda belirtilmiştir.
    1. Bağış
    Ulusal Dönüşüm Fonu’na (NTF) yapılacak 150.000$ tutarında bağış karşılığında asıl başvuran için geçerlidir. Dört kişlik bir aile için (eşi ve bakmakla yükümlü olduğu onaylanmış iki kişi) bu tutar 200.000$. Başvuranın bakmakla yükümlü olduğu ilave her kişi için 25.000$ ekstra bağış yapılmalıdır.

    2. Gayrimenkul
    Başvuran ve en fazla dört kişilik ailesi (asıl başvuran, eşi ve bakmakla yükümlü olduğu onaylanmış iki kişi) için gereken yatırım tutarı en az 350.000$ ekstra yatırım gerekmektedir. Mount Cinnamon asıl başvuran ve eşi için aşağıda belirtilen maliyetleri karşılamaktadır.

    İLAVE ÜCRETLER

    Detaylı inceleme ücreti, hükümet resmi ücretleri ve başvuru ücretleri, pasaport ve bağlılık yemini ücretleri, mahalli emanet hesabı ücretleri ile KDV ve banka masrafları (3.500$ tutarına kadar). Bakmakla bağlı olduğu kişiler için yukarıda belirtilen masrafların ve geçerli ücretlerin ödenmesi gerekmektedir.

    Hükümet Resmi Ücretleri
  • 4 kişilik bir aile: 50.000$
  • Ek bağlı birey: 25.000$

  • İşlem Ücreti (NTF Bağışı)
  • Esas başvuru sahibi: 4.000$
  • Esas başvuru sahibi ve eşi: 535.000$
  • 4 kişilik bir aile: 4.250$
  • Ek bağlı birey: 3.250$

  • İşlem Ücreti (Gayrimenkul)
  • Esas başvuru sahibi:11.500$
  • Esas başvuru sahibi ve eşi:4.400$:
  • Ek bağlı 18 yaşından küçük her kişi:3.400$
  • Ek bağlı 18 yaşından büyük her kişi ve 65 yaş üstü ebeveynler: 4.400$

  • Detaylı İnceleme Ücretleri
  • Esas başvuru sahibi: 5.000$
  • Ek bağlı 0-11 yaş aralığındaki her kişi: 0$
  • Ek bağlı 12-7 yaş aralığındaki her kişi: 2.000$
  • Ek bağlı 18 yaşndan büyük her kişi ve 65 yaş üstü ebeveynler: 5.000$
  • NTF İşlem ücreti pasaport ve bağılık yemini ücretlerini de içerir.

Detaylı bilgi almak için