SAINT KITTS & NEVIS

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

    NEDEN SAINT KITTS & NEVIS?

    Tropik sıcaklıklarıyla güzel iki adalı ülke, temiz mavi suları, hareketli ticareti ve turizm ekonomisiyle cezbetmektedir. Avrupa ve ABD ile direkt uçuşlarla bağlantı halinde olmakla beraber, yerleşenlerine ve vatandaşlarına çifte vatandaşlık ve vergisiz gelir imkanları gibi rağbette olan fırsatlar sunar. Benzer programların en köklülerinden biri olan Yatırımcı Programı ile Saint Kitts ve Nevis Vatandaşlığı, başvuru sahiplerine özgün avantajlar sağlamaktadır:
  • Dört ay içerisinde hızlı işlem,
  • 30 yaşın altındaki bağımlı çocukların, bağımlı ebeveynlerin ve 55 yaş üzerindeki büyükanne ve büyükbabanın da dahil edilebilmesi,
  • Vatandaşlık onayının ardından doğan 16 yaşının altındaki bağlı çocukların Milli Güvenlik Bakanlığı tarafından işleme eklenmesi
  • Fiziki yerleşim gerekmemesi,
  • Başvuru sürecinde Saint Kitts ve Nevis’e gelmenin gerekmemesi,
  • Mülakatsız, eğitim ve yönetim deneyimi gerekmektedir,
  • Schengen üyesi ülkeler, İngiltere, Hong Kong, Singapur gibi 120’nin üzerinde ülkeye vizesiz seyahat

    GEREKEN ŞARTLAR

    Yatırım ile Saint Kitts ve Nevis (Saint Christopher ve Nevis) Vatandaşlığı Programı 1984 yılında, 1984 Vatandaşlık Yasası, Kısım II, Bölüm 3(5) ile yerleşmiş olup, dünyadaki en eski yatırım ile vatandaşlık programıdır.
    Yatırım seçeneği için uygun olabilmek adına, başvuru sahipleri aşağıdaki kriterleri sağlayabilmelidir:
  • Seçkin bir karaktere sahip olmak,
  • Sabıka kaydının olmaması,
  • Sağlık durumunun mükemmel olması,
  • Yüksek gelire sahip olunması,

  • YATIRIM SEÇENEKLERİ

    1. Kasırga Yardım Fonu
    Son zamanlarda Karayiplerde yaşanan kasırgaların neden olduğu yıkım nedeniyle, hükümet tarafından bölgedeki yeniden yapılanma çabalarına destek olacak kısa zaman için geçerli bir teklif oluşturuldu. Aşağıdaki koşullarla beraber Kasırga Yardım Fonu'na 30 Mart 2018 tarihinden itibaren bağış yapılabilecektir.
  • 4 kişilik bir aile: 150.000$
  • Ek bağlı birey: 25.000$

  • 2. Emlak Yatırımı
    Başvuru sahipleri en az 400.000$ değerinde hükümet onaylı bir konut alabilir veya en az bu tutarda emlak geliştirme hissesi satın alabilir. Bu yatırımın en az beş yıl sürmesi gerekmektedir. Yatırımcılar ek vergi ve ücretler ödemek durumunda kalabilir.

    İLAVE ÜCRETLER

    Her iki yatırım seçeneği için geçerli olmak üzere, aşağıda belirtilen, ve ailenin büyüklüğüne göre değişen ücretler de ödenmelidir. Dönemsel olarak hükümet aşağıdaki ücretlerde değişikliğe gidebilmektedir. Lütfen güncel tutarlar için bizimle temasa geçiniz.

    İşlem ücretleri
  • Esas başvuru sahibi: 50.000$
  • Esas başvuru sahibinin eşi: 50.000$
  • Ek bağlı 18 yaşından küçük her kişi: 25.000$
  • Ek bağlı 18 yaşından büyük her kişi: 50.000$

  • Detaylı inceleme ücretleri
  • Esas başvuru sahibi: 7.500$
  • Esas başvuru sahibinin eşi: 7.500$
  • Ek bağlı 16 yaş ve üzeri her kişi: 4.000$
  • Biometrik pasaport ücreti kişi başı 400$’dır.

Detaylı bilgi almak için