AMERİKA

Yatırım Yoluyla Göçmenlik Programı

    NEDEN AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ?

    Dünyada fırsatlar diyarı olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri, zengin ve çeşitli bir kültür ile birlikte en çok rağbet gören pasaportlardan birini size sağlar. ABD EB-5 Göçmen Yatırım Programı kapsamına dahil olacak projelere yatırım yapacak yatırımcılar aşağıdaki avantajlardan yararlanabilir.
  • Dil bilme zorunluluğu yoktur,
  • Herhangi bir asgari eğitim seviyesi gerekmez,
  • İş veya yöneticilik deneyimi aranmaz,
  • Yatırım sermayesi hediye, miras, iş sahipliği veya herhangi bir hukuksal aktivite ile gösterilebilir,
  • ABD’nin herhangi bir yerinde yaşama, çalışma ve eğitim alma hakkı sağlar,
  • 21 yaş altındaki bağımlı çocuklar dahil edilebilir.

    GEREKEN ŞARTLAR

    ABD EB-5 Göçmen Yatırım Programı iki farklı yatırım opsiyonu sunar.

    1. Yeni Bir ABD Kurumu Yaratmak
    Yatırım seçeneği için uygun olabilmek adına, başvuru sahipleri aşağıdaki kriterleri sağlamalıdır:
  • Kırsal bölgeler ve işsizliğin ülke ortalamasının az az yüzde 150 üzerinde olduğu yerler de dahil olmak üzere, yeni bir ticari kuruma 1.000.000$ değerinde veya hedeflenen ticari bölge dahilindeki kurumlara 500.000$ yatırım yapmak.
  • 10 kalifiye ABD çalışanına, bir kurumda direkt iş sağlayabilecek bir istihdam yaratmak.
  • Kurumun günlük aktivitelerini aktif olarak yönetmek.

  • 2. Yerel Bir Merkeze/Projeye Yatırım Yapmak
    Yerel merkezler/projeler, ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerinin önceden onayladığı yatırım projeleridir. Projeler Alışveriş Merkezi, rezidans, otel vs olabilmektedir. Bu yatırım seçeneği sayesinde başvuru sahipleri adına gerekli kriterler proje sağlayıcı tarafından sağlanırken, başvuru sahibinin sadece aşağıdaki kriterleri yerine getirmesi yeterli olacaktır:
  • 500.000$ değerinde bir projeye yatırım yapmak,
  • Dolaylı iş vermenin yasal olduğu yerde, en az 10 ABD çalışanının tam zamanlı çalışabilmesi için imkan yaratmak,
  • Kurumu aktif yönetmek gerekmemektedir.

    YATIRIM SEÇENEKLERİ

    Beş yıl boyunca koşulsuz Yeşil Kart sahibi bireyler, aşağıdaki kriterleri sağlamaları halinde Tam Vatandaşlık için başvuru yapma hakkına sahiptirler:
  • 18 yaşından büyük olmak,
  • Başvurudan önce en az üç ay boyunca eyalet içerisinde veya Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri yetki bölgesinde yaşamış olmak,
  • Başvuru öncesinde en az beş yıl boyunca Yeşil Kart sahibi olarak ABD içerisinde aralıksız olarak yaşamış olmak,
  • Başvuru öncesindeki beş yılın (60 ay) en az 30 ayında fiziksel olarak ABD içerisinde bulunmak,
  • Başvuru tarihiyle, tam vatandaşlığa geçiş tarihi arasında aralıksız olarak ABD içerisinde ikamet etmek,
  • İngilizce okuma, yazma ve konuşmayı bilmek, ABD tarihi ve hükümeti (yurt bilgisi) hakkında bilgi sahibi olmak,
  • Amerika Birleşik Devleti Anayasası'nın prensiplerini koruma konusunda ve yasa dahilinde, ilgili süreç içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nin düzeni ve mutluluğunu korumak için iyi bir ahlaki karakter sergilemek.

Detaylı bilgi almak için