BULGARİSTAN

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

    NEDEN BULGARİSTAN?

    AB’nin en yeni üyelerinden biri olan Bulgaristan, zengin, çeşitli kültür, ılıman iklim ve Güneydoğu Avrupa’da mükemmel bir konum imkanı sunar. Bulgaristan’da Yatırımcı Yerleşim ve Vatandaşlık Programı aşağıdaki avantajları sağlarken, size ve 18 yaş üstü çocuklarınız da dahil Avrupa Birliği vatandaşlık Statüsü kazandırmış olur.Bulgaristan’da Yatırımcı Yerleşim ve Vatandaşlık Programı aşağıdaki avantajlarla hedeflediğiniz yere hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar:
  • 6 ila 9 ay arasında Daimi Oturum İzni,
  • Hızlı geçiş opsiyonuyla 2,5 yıl içerisinde Vatandaşlık,
  • 5 yıllık Daimi Oturum İzni ile birlikte Vatandaşlık
  • Hükümet onaylı yatırımlar ve bankalardaki finansman opsiyonu,
  • Dil gerekliliği yoktur,
  • Mevcut vatandaşlıktan feragat etme gerekliliği bulunmaz,
  • AB içerisindeki en düşük vergi oranları ve serbest ticaret ortamı sunar.

  • Kalıcı Yerleşimin Avantajları
  • Tam üye olunmasıyla beraber Schengen bölgesinde serbest dolaşım,
  • AB ve Bulgaristan içerisinde yüksek kalitede sağlık hizmetleri
  • Dünya gelirine göre koşullu vergi muafiyeti

  • Vatandaş Olmanın Avantajları
  • Avrupa’da koşulsuz yaşama, okuma ve çalışma hakkı.
  • Herhangi bir AB ülkesinde toprak sahibi olma hakkı.

    GEREKEN ŞARTLAR

    Oturma izni ve vatandaşlık için yeterli olabilmek adına, başvuru sahipleri yatırım opsiyonuna ek olarak aşağıdaki kriterlere sahip olmalıdır:
  • AB vatandaşı olmamak,
  • Geçerli bir pasaport veya farklı bir yabancı seyahat evrağına sahip olmak,
  • Yatırılmış fonların kökeni ve kaynağının desteklediği döküman sunmak,
  • Sabıka kaydına sahip olmamak,
  • Bulgaristan’a asgari yasal seyahatte bulunmuş olmak.

    YATIRIM SEÇENEKLERİ

    Tam Yatırım
    Bu seçeneği tercih eden başvuru sahipleri Hükümet Tahviline beş yıllık bir dönem için, 1.000.000 BGN (511.292€) yatırmalıdır. Bu beş yılın sonunda tüm tutar birikmiş faiz olmadan başvuru sahibine geri ödenecektir. Yatırımlar hükümet tahvilleri ile garanti altına alınmıştır. Yatırımcı isterse tam yatırım tutarını 1 sene sonra iki katına çıkararak (ek 511.292€ daha yatırarak) Hızlı Geçiş sistemine dahil olup, Vatandaşlık edinim süresini 2,5 seneye indirmeyi tercih edebilir.
    VEYA
    300.000€ geri dönüşsüz tutar ile 2,5 senede veya 195.000€ geri dönüşsüz tutar ile Vatandaşlık Statüsü

    Finansman Seçenekli Yatırım*
    Bu seçeneği tercih eden başvuru sahipleri Hükümet Tahviline beş yıllık bir dönem için, 1.000.000 BGN (511.292€) yatırmak yerine finansmanını aracı bir kurumdan temin edebilir. Bu durumda anlaşmalı finans kurumuna geri dönüşsüz 195.000€* ödemeyi kabul eder.
    Yatırımcı isterse aynı yöntem ile geri dönüşsüz ödeme tutarını 1 sene sonra, ilk yatırımın vade sonu ile aynı olacak şekilde ikinci bir ödeme gerçekleştirebilir. Bu şekliyle Hızlı Geçiş sistemine dahil olup, Vatandaşlık edinim süresini 2,5 seneye indirmeyi tercih edebilir.

    Hızlı Geçiş ile Vatandaşlık
    Hızlı geçiş opsiyonu, yatırımcılara yatırımlarını iki katına çıkartma imkanı sağlayarak hızlı vatandaşlığa başvuru olanağı sağlar. Bu seçenek için gereklilikler aşağıdaki gibidir:
  • En az bir yıllık yerleşme durumuna sahip olmak
  • 512.000€ değerinde hükümet tahvili satın alarak veya Finansman Seçeneğine dahil olarak yatırım tutarını iki katına çıkartmak
  • Yatırım opsiyonu yeterlilik sağlayan başvuru sahipleri için geçerlidir. Hızlı geçiş programı başvuru sahipleri süratli değerlendirme süreciyle incelenirler.

Sıkça Sorulan Sorular

BULGARİSTAN KALICI YERLEŞİM HAKKI SAHİBİ OLARAK DİĞER AB ÜLKELERİNDE EĞİTİM ALABİLİR MİYİM?
Evet alabilirsiniz, ancak yabancı öğrenci olarak sınıflandırılmış olmanız ve ek öğrenim giderlerini karşılamanız gerekir. Bununla beraber Avrupa Komisyonu AB Üniversiteleri ile beraber öğrencilerin yurtdışında okumalarına kolaylık sağlayan bir çoklu değişim programı başlatmıştır.
BULGARİSTAN’A KAÇ KEZ GELMEM GEREKİR?
Her başvuru sahibi sürecin çeşitli aşamalarında iki kez yasal ziyarette bulunması gerekir.
BULGAR KİMLİĞİ ALMAK NE KADAR SÜRER?
Süratli prosedürle beraber, başvurunun ardındaki günden itibaren üçüncü iş gününde kimlik kartı hazır olacaktır.
Daha fazla bilgi videoları için tıklayınız

Detaylı bilgi almak için