SAINT LUCIA

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

    NEDEN SAINT LUCIA?

    Saint Lucia Karayipler'deki komşularının çok uzun yıllara dayanan deneyimlerini örnek almıştır. Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Kurulu, bu programın yatırımcılar için en etkin vatandaşlık seçeneği olmasına gayret etmişlerdir. Aynı zamanda yatırımcıların geniş avantajlar elde etmeleri de göz önünde bulundurulmuştur. Saint Lucia Yatırımla Vatandaşlık Programı 2015 yılında Yatırımla Vatandaşlık Yasası kapsamında oluşturulmuştur. Bu haliyle Karayipler bölgesindeki diğer ada programlarının (CIP) en son ilave edilenidir.
  • İşlemleriniz 3 ay içinde hızla tamamlanır,
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz 25 yaş altı çocuklarınızın işlemlere dahildir,
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz 65 yaş üstü ebeveynleriniz işlemlere dahildir,
  • Ülkede fiilen ikamet etme zorunluluğu yoktur,
  • Başvuru sürecinde Saint Lucia'ya gelme zorunluluğunuz yoktur,
  • Esas başvuranın zihinsel ve fiziksel engelli bakmakla yükümlü olduğu çocukları dahildir,
  • Sözlü görüşme yapılmaz, eğitim veya yöneticilik tecrübesi aranmaz,
  • Avrupa Schengen Bölgesi, İngiltere ve Hong Kong dahil olmak üzere, 120’i aşkın ülkeye vize almaya gerek olmadan seyahat edebilirsiniz,
  • Diğer ülkelerde elde ettiğiniz kazanç üzerinde vergi ödemezsiniz.

    GEREKEN ŞARTLAR

    Saint Lucia vatandaşı olabilmek için, başvuru sahiplerinin aşağıdaki kriterlere ek olarak "Yatırım Seçenekleri" kısmında özetlenen yatırım şartlarından birini yerine getirmeleri gerekir:
  • En az 3 milyon USD net servete sahip olmak,
  • Seçkin bir karaktere sahip olmak,
  • Sabıka kaydının olmaması,
  • Sağlık durumu mükemmel olmak.

  • YATIRIM SEÇENEKLERİ

    1. Ulusal Ekonomik Fon Katkı Payı
    Yüksek servet sahibi bireyler NEF Organizasyonuna aşağıda açıklanan katkı seviyelerinden birini seçebilirler:
  • Esas başvuru sahibi: 100.000$
  • Esas başvuru sahibi ve eşi: 165.000$
  • 4 kişilik bir aile: 190.000$
  • Ek bağlı birey: 25.000$.

  • 2. Gayrimenkul Yatırımı
    Satın alınan gayrimenkulun değeri minimum 300.000$ olmalı ve ön onaylı gelişim alanlarında bulunmalıdır. Satın alınan gayrimenkul en az 5 yıl boyunca elde tutulmalı ve mülkiyeti muhafaza edilmelidir. Gayrimenkulun bedeline ek olarak, ilgili tescil ve işlem ücretleri ve vergilerin de ödenmesi zorunludur.

    3. Devlet Tahvilleri
    Gerekli onay alındıktan sonra başvuran ve ailesi Saint Lucia devlet tahvillerine yatırım yapabilir. Tahvillerin 5 yıl süre ile elde tutulması zoruludur. Aile Bireylerinin sayısına bağlı olarak devlet tahvillerinin tutarı aşağıda belirtildiği gibi değişebilir.
  • Esas başvuru sahibi: 500.000$
  • Esas başvuru sahibi ve eşi: 535.000$
  • 4 kişilik bir aile: 550.000$
  • Ek bağlı birey: 25.000$

  • 4. Ticari Yatırımı
    Başvuran minimum 3.500.000$ sermayeli en az 3 istihdam yaratacak onaylanmış bir ticari yatırım yapabilir. Şartları karşılayan en fazla 6 başvuranın her biri minimum 1.000.000$ sermaye koyarak 6.000.000$ sermayeli bir grup yatırımı yapması mümkündür. Grubun müştereken 6 istihdam yaratması gerekir. Onaylanmış Ticari Yatırım Projeleri aşağıdaki kategorilerden birine dahil olmalıdır.
    Gurme restoranlar, turistik gemiler için limanlar ve marinalar, tarım ürünleri işleme tesisleri, ilaç ürünleri, limanlar, köprüler, yollar ve şehirler arasI yollar, araştırma ensititüleri ve tesisleri veya deniz aşırı üniversiteler.

    İLAVE ÜCRETLER

    Her iki yatırım seçeneği için geçerli olmak üzere, ailenin büyüklüğüne göre değişen ek ücretler de ödenmelidir. Dönemsel olarak hükümet ücretlerde değişikliğe gidebilmektedir. Lütfen güncel tutarlar için bizimle temasa geçiniz.

Detaylı bilgi almak için