Dünya liderleri, ünlüler, müzisyenler ve hayırseverler 19 ve 20 Ekim tarihlerinde Montenegro Sveti Stefan Aman Resort’ta düzenlenecek Global Citizen Forum’a katılıyor

Antigua ve Barbuda ile Dominica’yı yeniden inşa etmeye yardım etmek için bağış toplanırken, diğer taraftan günümüzün etkin sorunu Belirsizlik Çağında Vatandaşlık ile Mücadele Forumu

Montenegro Başbakanı Hon. Duško Markovic liderliğinde 19 ve 20 Ekim tarihlerinde Montenegro Sveti Stefan Resort’ta düzenlenecek olan 4. Küresel Vatandaşlık Forumu’nun açılışına on günden az bir süre kaldı. Bu yılın ana başlığı, Küresel Vatandaşlık – Belirsizlik Çağından Fırsatlar, dünyanın her yerinden vatandaşları, dünya liderlerini, devlet başkanlarını, kraliyet aile üyelerini, hayırseverleri, ünlüleri ve düşünce liderlerini bir araya getirecek.

Antigua ve Barbuda Başbakanı Hon. Gasyon A. Browne İrma Kasırgası’nın felaket sonuçları ve Barbuda’ya etkileri üzerine konuşacak, zarar gören Karayip Adaları için bağış toplama çabalarını kamuya duyurmaya yardım eden oyuncu ve iş adamı Robert de Niro da ona eşlik edecek. Eski Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso ise Avrupa vatandaşlığının değişen niteliği hakkında konuşma yapacak ve Grammy ödüllü müzisyenler Wyclef Jean, Eve, Akon ve Afrojack’in de aralarında bulunduğu ünlüler ve müzisyenler müziğin evrenselliği için sahne alacaklar.

Seçkin katılımcılar arasında aşağıdaki isimler bulunacak: Ms. Cherie Blair, Avukat ve Aktivist
Dr. Nouriel Roubini, Roubini Macro Associates’in Genel Başkanı ve CEO’su
Mr. Robin Sharma, Yazar ve Liderlik Uzmanı
Ret. Gen. Wesley K. Clark, Eski NATO Avrupa Müttefik Komutanı
Mr. Hamish Hamilton, Oscars ve Olympics Yönetmeni
Ms. Noella Coursaris Musunka, Model ve Malaika Vakfı Kurucusu
H.E. Sara Al Madani, Sharjah Yönetim Kurulu Üyesi
Mr. Oliviero Toscani, Fotoğrafçı
Mr.Emile Hokkayem, Orta Doğu Güvenlik, Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü Kıdemli Üyesi
Mr. Wyclef Jean, Müzisyen ve Hayırsever

“Bu yılın ana başlığını planladığımızda, teknolojinin içinde bulunduğumuz dünyayı altüst ettiğini biliyorduk, Brexit seçiminin ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Donald Trump’ın seçilmesinin etkilerini görmüştük,” diye konuşuyor Küresel Vatandaşlık Forumu kurucusu Armond Arton ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Ancak geçtiğimiz birkaç ayda, Karayipler’de iki büyük kasırganın yıkıma sebep olduğunu, diğer taraftan Katalonya’nın bağımsız referandumun siyasi çıkışı ile ikiye bölündüğünü de gördük. Bu yılın forumunda, yalnızca bu yeni kargaşayı yansıtmaktan fazlasını yapacağız. Belirsizlik Çağında insanoğlunun gelişmesi için ihtiyaç duyduğu girişimleri, pratik adımları, liderliği ve büyük kararları da keşfedeceğiz.”

Forum, Adriyatik Denizi üzerinde günümüzde özel dinlenme alanı olarak hizmet veren 15. yüzyıldan kalma tarihi tahkimli ada olan benzersiz Aman Sveti Stefan Resort’ta düzenlenecek. “Dünya vatandaşı olmanın ne olduğunu keşfetmek üzere Armand Arton’un yıl boyunca yaptığı seyahat Dünya Vatandaşı Arayışı’nın sonucu üzerine de görüşler paylaşılacak; Arton konuyla ilgili olarak, “Vatandaşlığın geleceğini keşfetmek ve şekillendirmeye yardımcı olmak üzere siyasi figürler, sanatçılar, iş hayatında lider isimler ve farklı ülkelerden vatandaşlarla tanıştım,” diye konuşuyor.

Geniş yelpazede risk ve belirsizlikle yüzleşen dünyada, forum ekonomik göç ve entegrasyona ilişkin yeni fırsatların tespitinde değişiklik üzerine bir platform görevi de görecek.

Gelecek yarının dünyasında vatandaşlara neler sunacak? Konuşmaya katılma talebiniz ve geç kayıt seçeneklerini görmek için www.globalcitizenforum.org. sitesine bakabilirsiniz.

Önceki Post
Sonraki Post