E-2, Yeni EB-5 mi? ABD Göçmenlik Yatırımı

ABD EB-5 programı uzun süredir, ABD’de yatırım yapma yollarını ve oturum izni almak isteyenler için göçmenlik yatırım tercihleri olmayı sürdürüyor.

Ancak başka bir seçenek olarak Grenada ve ABD arasındaki E-2 vize anlaşması popüler olmaya başlıyor ve yatırımcının ihtiyaçlarına bağlı olarak tercih edilen yöntem haline gelebilir.Burada, dünyanın her yerinden vatandaşlar için E-2 vize anlaşması ve avantajlarını görüşüyoruz.

E-2 Vize Anlaşması nedir?
Grenada gibi çok sayıda ülkenin Amerika Birleşik Devletleri ile E-2 vize anlaşması bulunuyor. Anlaşma iş yatırımı karşılığında başvuran kişilere ABD’de geçici oturuma izni sunuyor. Başvuran kişiler yeni bir işe başlayabilir veya ABD’de işlerini büyütebilir ve uygun şartlar içinde iş büyüdükçe burada yaşayabilir.

E-2 Vize Anlaşmasının Avantajları nelerdir?
E-2 vize anlaşması standart EB-5 programı üzerinden yatırımcılara birkaç avantaj sunuyor. Bu avantajların en önemli olanlarından biri de hızlı başvuru sürecidir. E-2 başvurusu yalnızca birkaç ayda işlenebilirken, EB-5 başvuruları bir buçuk yıl kadar sürüyor.
Bir diğer avantaj da masraftır. E-2 vizesine başvuranlar ABD’de iş kurmak için 200.000 USD $ kadar ufak bir meblağ yatırabilir. EB-5 programı ise 500.000USD$ ile 1 milyon USD $ yatırım gerektirmektedir.
Bununla birlikte, E-2 yatırımcıları dünya çapında gelir üzerinden vergilendirilmez. Vergi mükellefi olarak kabul edilmedikleri için yalnızca ABD’de edinilen gelir üzerinden vergilendirilirler.

E-2 Vize Anlaşmasının Dezavantajları nelerdir?
E-2 anlaşmasına ilişkin unutulmaması gereken birkaç dikkate alınması gereken nokta vardır. Bu yüzden, iş faaliyeti durdurulursa, vize geçersiz hale gelir ve yatırımcı kendi ülkesine dönmelidir.İkinci olarak, vize geçerli kalması için her üç ila beş yılda yenilenmelidir. Üçüncü olarak, E-2 vizesine sahip olmak yatırımcıları yeşil kart sahibi veya daha sonrasında ABD vatandaşı yapmaz.

Önceki Post
Sonraki Post